Domů » Blog » Letní Toskánsko

Letní Toskánsko

Na začátku července 2009 jsme se vydali s kamarády z fotopivo.cz na letní fotografickou výpravu do prosluněného Italského Toskánska. Od ročního období jsme si slibovali žlutá až zlatá obilná pole. Realita byla taková, že pole již byly z velké části pokosené a některé dokonce rozorané. To však nebylo v žádném případě na škodu a krajině to dodalo na členitosti a zajímavosti. Jarní Toskánsko bylo šťavnaté a zelené, to letní vyprahlé, suché, prašné a přesto krásné.

Letní ToskánskoKarel Pagačík, to ráno bylo mlhy opravdu více než je zdrávo

Velká nevýhoda fotografování v letních měsících je velice brzké vstávání, poměrně krátké dobré ranní světlo, velice dlouhý "hluchý" den, kdy je opravdu, ale opravdu hodně teplo a večer opět krátká možnost využití posledního zlatého světla. Všechny čtyři dny jsme využili opravdu naplno. Když jsme zrovna nefotili, tak jsme projížděli historická města a městečka (Siena, Pienza, Monticchiello, San Quirico d´Orcia, Bagno Vignoni, Castiglione d´Orcia...) nebo degustovali místní skvělá vína.

Letní ToskánskoVšudypřítomné toskánské ovce

Toskánsko se stalo naší oblíbenou fotografickou destinací a myslím, že tomu tak bude i nadále. Další cestu, kterou sem plánujeme, podnikneme na podzim (když ne letos, tak určitě příští rok). Těším se na zaoraná pole v různých odstínech hnědé až červené, časté a husté mlhy a na sychravou atmosféru, kterou je podzimní Toskánsko proslulé již od středověku.

Letní ToskánskoVojta Herout plně zaujat svou kompozicí

Nejnovější zápisky

Letní Toskánsko

Na začátku července 2009 jsme se vydali s kamarády z fotopivo.cz na letní fotografickou výpravu do prosluněného...

čti více >

Podzimní České Švýcarsko

Na podzim se stalo pravidlem, že s kolegy z fotopivo.cz vyrážíme na velkou společnou výpravu do Českého...

čti více >

Podzimní Slovenská výprava

Ze začátku podzimu 2008 jsme se rozhodli vypravit se na Slovensko. Opět ve stejném složení jako do Toskánka...

čti více >
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace